Indholdsfortegnelse
Stegt flæsk hos
På en halvvarm, halvkølig onsdag havde vi bevæget os en smule væk fra de københavnske gader for at tage en tur ud af byen og prøve lidt stegt flæsk.
Det var ikke kun, fordi der stort set ikke er nogle restauranter tilbage i København, som vi ikke har anmeldt, men også fordi vi skulle besøge nogle venner, der bor på toppen af Sjælland.
Så hvilken bedre mulighed var der end at finde et sted, der serverer Danmarks nationalret?
Valget faldt på Café Kaiser, som ud over deres restaurant i Helsingør også har restauranter i Hillerød og Farum.
Du kan læse med her på siden, hvis du er interesseret i at høre, hvordan vores aften gik, samt selvfølgelig hvordan maden smagte.
Samlet Vurdering
Priser
Kr. 169
Prisen er for Stegt Flæsk Ad Libitum
Flæsken
Vi starter som altid med hovedretten, som er stegt flæsk.
Vi modtog en portion med et passende antal skiver kød, men da det var ad libitum, var der rig mulighed for at sætte tænderne i al det kød, som hjertet begærer.
Flæsket hos Café Kaiser var fremragende.
Der var ingen stykker, der var tørre, og sværen var sprød på dem alle.
Der var nogle få stykker, hvor der var en smule mere fedt på, end jeg foretrækker, men det var på et minimum.
Vi fik fyldt op med ekstra mad, da flere af os havde sagt, at de gerne ville have en ekstra portion. Dette blev dog serveret som en ekstra portion i stedet for i separate skåle, så det blev lidt akavet at sidde og tage fra hinandens tallerkener.
Ovenpå kødet var der lagt karse, hvilket vi syntes var ret mærkeligt.
Normalt lægger man en lille drys persille på kødet, da det jo et en monomental del af retten, så karse virkede utroligt malplaceret.
Kartoflerne
Kartoflerne hos Café Kaiser i Helsingør var også gode.
Der var enkelte kartofler imellem, der var en smule udkogte, men det var heldigvis ikke så slemt.
Kartoflerne kom i samme størrelse og havde en rigtig god smag.
Kartoflerne kom også med skræl på, hvilket jeg personligt synes er lækkert, da det giver meget mere smag til kartoflen.
Det er ikke alle, der foretrækker kartofler med skræl, så de kan selvfølgelig hygge sig med at pille kartoflerne, inden de spiser.
Sovsen
Sovsen skal vi selvfølgelig også vende i denne omgang.
Sovsen på Café Kaiser i Helsingør blev serveret i en lille gryde og havde en god konsistens.
Selvom der var prikker i sovsen, der indikerede persille, smagte sovsen primært af muskatnød.
Det er ikke en dårlig smag, men det stjal lidt opmærksomhed fra det tomrum, som persillen normalt skulle udfylde, især når der nu lå karse på kødet.
Vi havde også en i selskabet, der syntes, at hendes sovs var ret kold, da hun fik den.
Vi andre tænkte først rigtigt over temperaturen på den første portion, da vi fik anden portion, der var betydeligt varmere.
Tilbehøret
Til sidst skal vi selvfølgelig også vende tilbehøret, som hos Café Kaiser i Helsingør var en skål med rødbeder.
Folk, der følger med her på siden, ved, at jeg elsker rødbeder.
Så det var med lige dele latter og skuffelse, at jeg kiggede på den skål med rødbeder, der blev serveret til retten.
Skålen var ikke engang halvt fyldt med rødbeder, og de så ud, som om de var tørre som en kiks, hvilket de også var.
Smagen i rødbederne var egentlig fin nok, men der er ikke meget tilfredsstillelse i at putte en tør rødbede på tungen.
Og så tænker man, at det jo er ad libitum, men da vi bestilte en opfyldning, fulgte der ikke flere rødbeder med.
Vi kunne sikkert have fået det, hvis vi havde spurgt, men de var ikke særligt eftertragtede i første omgang.
Servicen
Til sidst skal vi også lige kommentere servicen, vi oplevede hos Café Kaiser i Helsingør.
Vi besøgte restauranten en onsdag aften, og der var ikke særlig mange gæster, så vi blev hurtigt placeret ved vores bord og kunne afgive vores bestilling. Dette blev håndteret effektivt af den venlige og unge tjener, der betjente os.
Dog er vi nødt til at nævne et mindre problem. En af vores bordgæster havde bestilt en entrecote, som var betydeligt dyrere end den stegte flæsk. Den blev bestilt som “well-done,” da vedkommende ikke kunne spise rødt kød. Da entrecoten blev serveret, var den imidlertid meget rød indeni, og vi forsøgte at få tjenerens opmærksomhed i ret lang tid.
Endelig blev entrecoten taget tilbage til køkkenet, og der gik lang tid, før den blev serveret igen. Vi andre, der prøvede at spise langsomt, var næsten færdige med vores måltider, da hun endelig fik sin bøf tilbage. Desværre var kvaliteten af bøffen ikke særlig god, så hun spiste kun et par bidder, og resten blev smidt ud.
For at være retfærdige over for restauranten skal det nævnes, at de gav os en 25% rabat på entrecoten som kompensation, selvom den stadig ikke levede op til forventningerne.
Hvad mener du?
Har du besøgt Café Kaiser i Helsingør, og har du en holdning til deres stegte flæsk?
Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?