Søg

Stegt flæsk hos Frederik VI

Indholdsfortegnelse

På en overraskende kold April dag, skulle vi ud og nyde noget stegt flæsk.

Som du måske ved, så er der ikke vildt mange restauranter tilbage i København, hvor vi ikke har været og skrive en anmeldelse.

Og vi har faktisk besøgt Frederik VI før, inden vi begyndte at anmelde her på flaeskanmeldelser.dk.

Så det var jo oplagt at give Frederik VI endnu en chance, så de også kunne komme med på kortet over steder du skal besøge.

Faktisk var Frederik VI det fødste sted vi besøgte, da vi ville finde Københavns bedste stegte flæsk.

Og hvis vi skal  være helt ærlige, så er det, trods det er et par år siden vi suste besøgte dem, med en smule skepsis vi troppede op, da jeg huskede maden dengang, for nogle år siden, som værende lidt kedelig, og ikke den store oplevelse.

Men som du kommer til at se af anmeldelsen, jamen så var det ikke tilfældet, og de har virkelig oppet deres game, siden sidste gang vi besøgte dem, hvilket også kommer til udtryk i stjernerne.

Men læs gerne med herunder, og hør hvorfor, Frederik VI faktisk er værd at lægge turen forbi, på en onsdag.

Frederik VI
4
  • Flæsk
    (4.5)
  • Kartofler
    (3.5)
  • Sovs
    (4)
  • Tilbehør
    (4)

Sammenfatning

Frederik VI var ved vores 2. besøg flere år efter blevet langt bedre. Vi anmeldte ikke sidst, men hvis vi havde den gang, havde anmeldelsen ligget lavere. Så kvalitet og smag var virkelig kommet i højsædet.

Brugeranmeldelse
  • Flæsk
    Afsendelse
  • Kartofler
    Afsendelse
  • Sovs
    Afsendelse
  • Tilbehør
    Afsendelse

Fordele

  • Mørt og smagfuldt flæsk
  • God smag i sovsen
  • Tykke skiver kød

Ulemper

  • Enkelte stykker kød var lidt brændt
  • Lidt for meget fedt på nogle stykker
  • Enkelte kartofler var lidt udkogte

Samlet Vurdering

4/5

Priser

159 DKK

Prisen er for Stegt flæsk ad libitum

Flæsken

Flæsken:
3.5/5

Lad os endelig starte med kødet, som jeg huskede til at være en smule tør og kedelig sidste gang.

Men det skal de ikke klantres for. Kødet var mørt og saftigt, og kom i nogle ret tykke skiver.

Tykke skiver betyder ofte fed flæsk, som man fx. kender det fra Guldkroen og Franks kro.

Og selvom der var enkelte stykker kød der var lettere fede, så var de stegt godt af, så fedtet var en naturlig del af kødet.

Samtlige skiver kom også med meget sprøde sværd, så oplevelsen var meget entydig.

Jeg fik en enkelt skive med en brændt kant, men var generelt utroligt tilfreds med kødet.

Kartoflerne

Kartoflerne:
3.5/5

Kartoflerne der kom med skræl på, var generelt også ret gode.

Enkelte var ens mule udkogte, men havde generelt en god sag og et godt bid.

Visuelt var de ikke vildt pæne, skællen var mørk og ujævn, og kunne have set noget pænere ud.

Det fik kartoflerne til at se lidt mindre friske ud, end de helt sikkert var.

Sovsen

Sovsen:
3/5

Sovsen hos Frederik VI var også rigtig god.

Den kom med en god mængde persille, og det smagte som om, den var lavet med noget hønse bouillon, der tilføj lidt surhed og ekstra smagsprofiler til sovsen.

Den gik godt både til det møre kød og de smagfulde kartofler, og der blev spist en del af sovsen.

Tilbehøret

Tilbehøret
3/5

Inden vi når enden, så skal vi selvfølgelig også vende tilbehøret der kom med til måltidet.

Hos Frederik VI serverer de både de klassiske rødbeder, samt en stærk sennep til deres stegte flæsk.

Lad os starte ved rødbederne, som ret tydeligt var købte rødbeder, der ikke var hjemmelavede af køkkenet.

Det gør egentlig ikke det store, da de smagte dejligt, og kom i en god stor mængde.

Den stærke sennep ser vi ikke så ofte, jeg kan huske vi fik det på Krudtuglen, men ellers ikke lige on the top of my head.

Personligt bryder jeg mig ikke om sennep, så den fik lov at stå, men bordet ved siden af os, så ud til at nyde, at der var sennep med til måltidet.

Servicen

Inden vi slutter helt af, så skal vi selvfølgelig også vende den service vi fik hos Frederik VI.

Og det er svært at sætte en eneste finger på den.

Medarbejderne var opmærksomme, venlige og imødekommende.

Fra vi bestilte vores mad, til den blev leveret ved bordet, har der ikke gået mere end 7-10 minutter.

Vi tømte fadene til første portion, og inden for igen 5-10 minutter, stod der en frisk opfyldning af både kød og kartofler, og kort efter, også sovs.

Hos Frederik VI har de jo dagens ret, samt få andre retter, så jeg tror også der flyver meget flæsk ud på sådan en onsdag, og vi var der tideligt, så vi kan bestemt ikke klage over hastigheden.

Hvad mener du?

Har du besøgt Frederik VI, og har du en holdning til deres stegte flæsk?
Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *