Serveringen på Guldkroen

LUKKET – Stegt Flæsk på Guldkroen

Lukket - Guldkroen

375 DKK
1.4

Flæsk

1.0/5

Kartofler

2.0/5

Sovs

1.5/5

Tilbehør

1.0/5

Fordele

  • Rigeligt med mad
  • Sprøde svær
  • Hyggelige omrivelser

Ulemper

  • Meget fed mad
  • Meget salt
  • Alt for meget fløde

Lukket - Stegt Flæsk på Guldkroen

At besøge Guldkroen, er en oplevelse i sig selv.
Når man besøger Guldkroen, så er det lidt ligesom, at træde ind i mormors stue i 80’erne.
Tapeten er mønstret, og der hænger billeder, platter og andet udsmykning, som næsten kun kan være fundet på loppemarkeder.

Dermed ikke sagt, det ikke er fedt, for hvor kikset det end kan være, mindst lige så hyggeligt er det.

Ud af restaurantens højtalere brager musikken ud, under hele besøget, og du kan, med et Dansk musikhjerte, synge med på det meste. John Mogensen og Lone Kellerman er fast inventar på playlisten.

Men du er sikkert ikke kommet forbi, for at høre en historiefortælling om Mormors kolonihavehus, men for at finde ud af, om det er værd, at svinge forbi, og smage den stegte flæsk.

Men inden vi dykker ned i maden, så er der nogle ting, du bør være opmærksom på, når du besøger Guldkroen, som du ikke helt skal tænke over i samme grad, når du besøger, stort set alle andre Stegt Flæsk restauranter.

04/01-2023 Har Ejeren bag Guldkroen valgt at lukke stedet permanent. Det er derfor ikke længere muligt at få stegt flæsk på Guldkroen.

Samlet Vurdering

1.40/5

Priser

Kr. 375

Prisen er for Stegt Flæsk Ad Libitum

Det skal du være opmærksom på

Det skal du se på:

  • Du skal købe en menu
  • Maden er bevidst lavet, så den er fed
  • Priserne er høje
  • Du betaler også, hvis du ikke kommer
  • Du kan få selskab ved bordet

Du skal købe menu

Hos Guldkroen har du kun mulighed for at købe menuer, som starter ved 375 kr. per person. Her kan du så sammensætte 2-3 retter, fra standard menukortet.
Det er ikke muligt, kun at købe fx. Stegt Flæsk.
Vi købte deres fædrelands menu, med tarteletter, Stegt flæsk og rødgrød med fløde.

Maden er bevidst lavet fed

Hvis du kender lidt til Guldkroen, så ved du også, det er Umut der står bag, som ofte laver ting ret anderledes, end mange andre restauratører, hvilket er ret sejt.
Til gengæld, så skal man være opmærksom på, når man besøger Guldkroen, at maden bevidst er lavet til at være fed, med ekstra fed fløde, og ekstra tykke skiver.
Kan du ikke klare fed mad, så er Guldkroen ikke et sted for dig.

Priserne er høje

Med menuer, der starter ret højt, er det ret let at se, at du ikke kommer derfra, for under 400 kr.
Men deres drikkevarer ligger også i den høje ende, for et sted med husmandskost.
Herunder er vin og champagne i den høje ende.

Du betaler også, hvis du ikke kommer

Når du bestiller bord online, så skal du registrere dit kreditkort.
Vælger I at smutte fra bestillingen af bord, så vil I blive trukket 350 kr. i straf gebyr, per person, for at have bestilt bord, uden at dukke op.
Det skyldes nok i høj grad, at de kun har plads til 30 mennesker, eller noget i den stil, af gangen.

Du kan få selskab ved bordet

Med den lille restaurant, så er det meget normalt, at man sidder ved bord, med nogle andre gæster.
De har dog været gode til at lave afstand med bl.a. lysestager, så man ikke tænker over, at man deler bord.

Forretten

Som tidligere nævnt, så købte vi fædrelands menuen, som indeholder

  • Forret: Tarteletter
  • Hovedret: Stegt Flæsk
  • Dessert: Rødgrød med fløde

Alle dele af maden er ad libitum, så du kan sagtens tømme en pakke tarteletter, inden du går ombord i hovedretten.
Men da man er tvunget til at tage en menu, så vil du kunne læse om alle elementerne i menuen herunder, selvom det kun er hovedretten, den stegte flæsk, der er en del af anmeldelsen.

Tarteletter på Guldkroen

Som tidligere nævnt, så startede vi måltidet med tarteletter, med høns i asparges.
Den første tanke, når man smager tarteletterne, er “Hold da op, det smager af fløde”
Der var ikke meget smag af kylling i tarteletterne, og ej heller særligt meget kylling eller asparges i sovsen, som var ret flydende, og primært fløde baseret.
Det var lidt synd, for man kan virkelig lave nogle gode tarteletter, hvis man lader kyllingen være hovedpersonen, frem for fløden.

Flæsken

Flæsken:
1/5

Vi har allerede vendt det en smule tidligere, at når du besøger Guldkroen, så får du ikke mad, som du ville få så mange andre steder.
Flæsket er ekstremt tykt, og stykkerne er hurtigt 3x så tykke, som dem man finder andre steder.
Personligt synes jeg, at skiverne er alt, alt for tykke.
Til gengæld er der utroligt sprøde svær på.

Flæsken på Guldkroen

Men hvad betyder det egentlig, når skiverne er så tykke?
For mit vedkommende, så betyder det, at det faktisk bliver lidt ulækkert, for når kødet er så tykt, så kan man ikke få stegt fedtet ordentligt af, så når man tager en bid, føles det som om, der løber fedt ned i halsen på en.
Kødet var samtidig en smule sejt, og mindede lidt mere om en meget gennemstegt bøf, end en skive stegt flæsk.
Vi spiste kun 3-4 skiver værd, og vi spiste ikke op.
Vi bestilte heller ikke mere mad, selvom det var ad libitum, fordi det var så fedt og opfyldende.

Kartoflerne

Kartoflerne på Guldkroen
Kartoflerne:
2/5

Til et rigtigt måltid flæsk, så skal der selvfølgelig også kartofler til.
Og her er jeg en smule forvirret, for det var tydeligt, at kartoflerne var blevet kogt, men de havde en ydre sprødhed, som om de også hurtigt var blevet stegt.
Kartoflerne var desværre utroligt salte, og de mindede om, at de var blevet kogt i havvand, hvilket var alt for meget.

Til gengæld, så var de kogt rigeligt, og kom med skræl på, som var sprødt og lækkert.
Kartoflerne var også rullet i Persille, hvilket gav en rigtig fin smagsoplevelse.

Sovsen

Sovsen:
1.5/5

Sovsen, som faktisk var det eneste ved hele måltidet, vi fik fyldt op af, var udmærket, til resten af måltidet.
Med det menes dog, at sovsen, ligesom resten, var utroligt tung af fløde.
Sovsen havde ikke særligt meget persille i sig, og de havde desværre også været lige lovlig generøse med saltbøssen.
Hvilket var en skam, da kartoflerne også var over saltede.
Sovsen er ikke noget jeg ville skrive hjem om, men den passede fint til resten af måltidet.

Sovsen på Guldkroen

Tilbehør

Tilbehøret på Guldkroen
Tilbehøret:
1/5

Til maden, blev der serveret rødbeder, som meget tydeligt var hjemmesyltede.
Men, men, men, for der er desværre et meget stort men.
Som du måske kan se på billedet, så ligger der en kanelstang på toppen, og rødbederne smagte som om, de var marineret i kanel.
De var helt forfærdelige, og vi spiste hver især et lille hjørne af en rødbede hver, og så var vi færdige med dem.
Kanel hører ikke til på rødbeder.

Jeg har for år tilbage været til julefrokost på Guldkroen, hvor de havde lavet samme nummer med deres rødkål, og kanel og rødkål holder heller ikke sammen – Overhovedet.

Desserten

Som afslutning på det meget fede måltid, så fik vi serveret rød grød med fløde, der jo er en klassisk husmands dessert, især i det Jyske, hvor jeg kommer fra.
Og grøden var super lækker og frisk, og en rigtig god kontrast til de andre dele af måltidet.
Rød grøden kom selvfølgelig med rigelige mængder 50% fløde, så man lige kunne få toppet fedtdepoterne af.
Men smagen på grøden kunne man ikke sætte mange fingre på, den var lækker, og der var mange forskellige røde bør i den.

Desserten på Guldkroen

Servicen

Kvittering Guldkroen

Til sidst skal vi da også lige vende servicen på Guldkroen.
For som tidligere nævnt, så er det jo en meget lille restaurant, og kombineret med de 2 tjenere betød, at man på intet tidspunkt følte sig overset, eller havde svært ved af få kontakt.
De to unge kvinder, var utroligt opmærksomme, og man blev spurgt ved alle retterne, om man ønskede mere af noget, og det var også dem der bragte ekstra sovs, da vores kande var i bund.
Det var en fornøjelse at blive betjent af dem, de var søde og hyggelige, og vældigt snaksagelige at være i selskab med.

Vi har lige for sjov, lagt en kopi af vores kvittering med, og måden kvitteringen er bygget op, er nok for, at man vælger at dele den på sociale medier.
For det er da lidt sjovt, at en øl hedder “STOR ØL, ØL OG MERE ØL”, Samt at opfyldning af sovs hedder “MERE SOVS”
Forestil dig lige at være ude og spise med arbejdet, og tage den kvittering med, hjem til Birthe fra regnskab, der skal registrere den.

Så på trods af, at den kulinariske oplevelse, af maden på Guldkroen, ikke ligger til nogle Michélin stjerner, så havde vi en rigtig god og hyggelig aften, i godt selskab, med tilfældige bordherrer og sødt personale, i omgivelser fra 80’erne.

Hvad mener du?

Har du besøgt Guldkroen? og har du en holdning til deres stegte flæsk?

Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.

Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?

Læs alle vores anmeldelser her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *