Serveringen på Nyboders Køkken

Stegt Flæsk på Nyboders Køkken

Nyboders Køkken

185
3.25

Flæsk

3.0/5

Kartofler

3.0/5

Sovs

3.5/5

Tilbehør

3.5/5

Stegt flæsk på Nyboders Køkken

En kold forårsdag i indre København, skulle selvfølgelig fejres med en omgang Stegt Flæsk. Denne gang har vi besøgt Nyboders Køkken. 

Fra vi ankom, blev vi mødt af en venlig tjener, der satte os ved et bord, med rødternet dug, ved grønne vægge, dekoreret med billeder af kongefamilien.
Så er stemningen ellers sat. 

Besøg Nyboders Køkken her

Da vi ankommer fortæller tjeneren, at fiskemanden ikke har været forbi, så de havde desværre ikke dagens fisk. Men vi fortalte selvfølgelig med det samme, at vi kom for at smage flæsket. Herefter lyser hans øjne op, og proklamerer 3-4 gange, at det er byens bedste flæsk.

Nyboders Køkken tilbyder 2 forskellige serveringer af Stegt flæsk, nemlig en alm. portion til 185, eller ad libitum til 

Du har nok allerede set anmeldelsen i toppen af artiklen, så vi kan hurtigt afsløre, at det ikke helt er tilfældet. Men læs med herunder, hvor vi går måltidet igennem.

Samlet Vurdering

3.25/5

Priser

Kr. 225

Prisen er for Stegt Flæsk Ad Libitum

Kr. 185

Prisen er for en portion Stegt Flæsk

Flæsken

Flæsket hos Nyboders Køkken
Flæsken:
3/5

Flæsket hos Nyboders Køkken, var jo ifølge tjeneren, uden sammenligning, byens bedste flæsk. Ifølge deres menukort, så kommer flæsket fra en Svendborg gourmet gris.

Og man kunne godt smage på kødet, at det var bedre kvalitet, end det man finder mange andre steder.

Med det sagt, så kom det i utroligt tykke skiver. Tjeneren fortalte stolt, at de starter med 2 cm. tykke skriver, inden det kommer i ovnen.

Hvis du har læst vores anmeldelse af Guldkroen, så ved du også, at vi ikke er fans af flæsk, der kommer i for tykke skiver.

Problemet med de stykker flæsk der er så tykke, er at der stadig er virkelig meget fedt på. Det bliver lidt kvalm.
Til gengæld var der meget sprøde svær på, og gourmet grisen var mør og havde en rigtig god smag.

Kartoflerne

Kartoflerne:
3/5

Kartoflerne hos Nyboders Køkken, var heldigvis en anden historie, end kødet. Kartoflerne var utroligt godt kogt, og “faste i kødet”. De kom serveret med skræl på, og en smule persille.

Kartoflerne var meget smagfulde, og der var ikke nogen af dem, der var vandede.

Vi fik kun den almindelige servering, ikke ad libitum, og vi havde faktisk foretrukket, hvis der var et par kartofler mere, og et stykke flæsk mindre.

Kartoflerne hos Nyboders Køkken

Sovsen

Sovsen hos Nyboders Køkken
Sovsen:
3.5/5

Sovsen hos Nyboders Køkken, var en udmærket sovs. Den var dejlig tyk, og kom med rigeligt af persille, der var kogt med i sovsen.

Vi bestilte som tidligere nævnt, blot en portion flæsk, og ikke ad libitum. Men vi kunne sagtens få en opfyldning af sovs, uden problemer.

Sovsen havde en god smag af persille, og var heldigvis ikke særligt flødet. Når man får flæsk der er så fedt, så er sovsen også ret fløde, hvilket kan gøre måltidet ekstra tungt.

Tilbehør

Tilbehøret:
3.5/5

Tilbehøret hos Nyboders Køkken, var en klassisk lille skål med syltede rødbedetern. Og det var nogle rigtigt lækre rødbeder, med meget smag.

De tilføjede et godt pust ved siden af det fede kød.
Som altid, så er tilbehøret ikke en del af selve anmeldelsen, men de ville have trukket scoren en smule op, hvis de var.

Tilbehøret hos Nyboders Køkken

Dessert

Friturestegt camenbert hos Nyboders Køkken
Friturestegt camenbert hos Nyboders Køkken

80’erne havde ringet, de ville gerne have deres menukort tilbage. En af de afgørende grunde til, at vi ikke valgte ad libitum, var fordi en af gæsterne i vores selskab, så der var friturestegt camenbert på dessert kortet.

Og selvom vi ikke alle fik det smagt, så var der stor jubel over denne dessert.

Den kvindelige tjener var meget glad for denne dessert, og vi fik historien om de gamle dage, hvor en friturestegt camenbert, blev serveret med en dusk friturestegt persille på toppen. Men det gjorde man ikke længere.

Københavnerstang hos Nyboders Køkken
Københavnerstang hos Nyboders Køkken

Vi andre valgte en lidt mere klassisk dessert, nemlig en Københavnerstang. Det var en skål is med lidt ananas, kokos og marengs på toppen. Den smagte dejligt og var frisk, men mindede ikke om isen Københavnerstang, som vi havde forventet.

Servicen

Som vi allerede lidt har været inde på, så var det en rigtig god stemning, vi blev mødt af, hos Nyboders Køkken. Både den mandlige og kvindelige tjener var rigtig venlige, og opmærksomme på vores behov. Den mandlige tjener brugte dog en del tid på telefonen, når der ikke lige skete så meget, så han var lidt svær at få kontakt til, da vi gerne ville have fyldt sovsen på.

Vi blev dog kun mødt af glade og søde mennesker blandt personalet, der tydeligt satte en stor ære i deres arbejde, og samtidig, var meget stolte af den mad de serverer.

Vi gik glade, og ikke mindst godt mætte derfra. Vi var godt tilfredse med, at vi blot tog en enkelt portion, og ikke ad libitum, da desserten først havde lagt sig.

Hvad mener du?

Har du besøgt Nyboders Køkken? og har du en holdning til deres stegte flæsk?

Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.

Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?

Læs alle vores anmeldelser her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *