Søg

Stegt flæsk hos Nyhavnskroen

Indholdsfortegnelse

Når man som jeg kommer fra Jylland, har man ofte hørt, at caféer og restauranter, som ligger ned ad Nyhavn, er rene turistfælder.

Ikke desto mindre har jeg ofte nydt kolde fadøl og lækre middage i godt selskab der.

Dog har jeg aldrig smagt stegt flæsk i den ikoniske gade.

Det skulle der laves om på, så i forårsregnen satte vi os til rette på Nyhavnskroen med en fantastisk udsigt over Nyhavn.

Det var mørkt, koldt og regnfuldt, så det var ikke ligefrem et postkortbillede, men jeg håber, du kan se det skønne billede, jeg forsøger at male

Selvom Nyhavn altid har været det mest malede billede af vores hovedstad, er der ikke mange steder, der serverer stegt flæsk.

Men Nyhavnskroen gør det.

Når man træder ind, bliver man mødt af det venlige personale og en overflod af sanseindtryk fra plakater, billeder og ikke mindst platter på væggene.

Mens man sidder og spiser, kan man nyde lyset fra diskokuglen, som er hængt lidt akavet midt i lokalet på øjenhøjde.

Men vi skal ikke kun tale om design og indretning, vi skal “down to business” og tale om Danmarks nationalret, stegt flæsk med persillesovs på Nyhavnskroen.

Læs videre nedenfor, hvor vi vil gennemgå alle elementerne i retten og forklare, hvorfor den har modtaget en høj anmeldelse.

Nyhavnskroen
4.3
  • Flæsk
    (4.5)
  • Kartofler
    (4.5)
  • Sovs
    (5)
  • Tilbehør
    (3)

Sammenfatning

Med hyggelige omgivelser og lækker mad, var Nyhavnskroen et besøg værd, både for lokale og turister.

Brugeranmeldelse
  • Flæsk
    Afsendelse
  • Kartofler
    Afsendelse
  • Sovs
    Afsendelse
  • Tilbehør
    Afsendelse

Fordele

  • Mørt, saftigt og sprødt kød
  • Tyk og smagfuld sovs
  • Perfekt kogte kartofler

Ulemper

  • Rødbederne var ikke hjemmelavede
  • Enkelte kødstykker var lidt fede
  • Meget persille drysset på hele tallerkenen

Samlet Vurdering

4.25/5

Priser

188 DKK

Prisen er for en enkelt portion Stegt flæsk

Forret

Da vi satte os ned og studerede menukortet, fik vi pludselig lyst til at smage deres tarteletter, som kunne bestilles som forret.

Vi ville ikke have for mange tarteletter, da vi var kommet for at smage stegt flæsk.

Normalt serverer de to tarteletter, men da vi var tre personer, fik vi en god pris, så vi hver fik en enkelt tartelet.

Den blev selvfølgelig serveret på en af restaurantens mange platter, som var man hjemme ved bedstemor og bedstefar igen.

Selvom denne artikel ikke handler om tartelet anmeldelser, så var det en virkelig god tartelet.

Så hvis du har lyst til tarteletter, kan vi klart anbefale Nyhavnskroen.

Flæsken

Flæsken:
4.5/5

Flæsken var uden tvivl noget af det bedste ved måltidet.

Der var tykke skiver, uden at de var vildt fede.

Enkelte skiver havde lidt fedt løbende, som gerne måtte have været stegt af, men det var ikke slemt, især ikke sammenlignet med hvad man f.eks. oplevede ved Guldkroen, da den eksisterede.

Alt flæsket kom med meget sprøde svær, og kødet var dejligt mørt at sætte tænderne i.

Dog savnede jeg noget mere smag i selve kødet, som ikke var så smagfuldt, som vi har fået mange andre steder.

Med det sagt, så var det virkelig godt flæsk.

Nyhavnskroen tilbyder ikke flæsk ad libitum, men det var en dejlig stor portion, som vi blev godt mætte af.

Kartoflerne

Kartoflerne:
4.5/5

Kartoflerne hos Nyhavnskroen kunne bestemt også noget.

De var kogt til perfektion og havde alle nogenlunde den samme lille størrelse, hvor de var mundrette bidder.

Kartoflerne kom med skræl på, og der var en god håndfuld at sætte tænderne i.

Selvom jeg tidligere har skrevet, at menuen ikke er ad libitum, så gjorde tjeneren os opmærksomme på, at kartofler og sovs var ad libitum, og dem måtte vi gerne bestille mere af.

Vi syntes dog, at vi fik en fin størrelse portion, og ingen bestilte opfyldning af kartoflerne.

Sovsen

Sovsen:
4/5

Selvom du allerede nu har hørt positive røster om både kødet og kartoflerne, så var sovsen noget for sig selv.

Hvis du følger lidt med her på siden, så ved du også, at sovsen er make it or break it.

Som f.eks. ved Restaurant Claras, hvor det var break it, modsat Sankt Peder, der var make it.

Sovsen var tyk og cremet, uden at have en kraftig smag af fløde.

Der var en fin mængde persille i, og den var krydret lige tilpas.

Først da jeg smagte på den, kunne jeg fornemme noget smag, som normalt ikke er i en persillesovs.

Jeg spurgte tjeneren, om det var lidt muskatnød jeg kunne fornemme, for jeg var virkelig i tvivl om, hvad det var.

Tjeneren spurgte i køkkenet, og kom tilbage og fortalte, at han godt kunne fortælle mig hvad det var, men så kunne jeg ikke gå levende derfra.

Vi havde en rigtig god kommunikation med tjeneren, som du også kan læse mere om under servicen længere nede, så det passede meget godt i ånden for samtalen.

Men for at vende tilbage til den ikke-dødelige sovs og referere op til Sankt Peder, som jeg nævnte i starten, så tror jeg, den ekstra smag var noget hønsebouillon, som Sankt Peder også benytter, der virkelig giver et godt løft til sovsen.

Sovsen var, som nævnt, også mulig at få fyldt op af, men også her fik vi en fin portion, serveret i en lille metal gryde på tallerkenen.

Tilbehøret

Tilbehøret
3/5

Vi skal selvfølgelig også forbi tilbehøret, inden du hopper helt videre med dagens gøremål.

Her blev der ud over de næsten klassiske rødbeder, også serveret en lille klat stærk sennep.

Rødbederne blev serveret på to salatblade, med en halv cherrytomat på toppen.

Det var muligvis den anden halvdel af den cherrytomat, der lå på tarteletten til forretten.

I forhold til tilbehøret, så har jeg aldrig været den store fan af sennep, så den lod jeg pænt ligge.

Og for at være fair, så opdagede jeg først sennepen halvvejs inde i måltidet, da den lå gemt mellem kartofler og salatblade – og jeg er farveblind.

Rødbederne var jeg faktisk lidt skuffede over.

Når et sted som Nyhavnskroen bruger en masse tid på at udvikle en unik sovs og stege deres kød så godt, så kunne de også sagtens sylte deres egne rødbeder.

Jeg spiste en dåse Bonduelle rødbeder for en uges tid siden, og rødbederne her smagte præcis som dem.

De havde næsten ingen smag og var ikke helt møre, så jeg tror, de kom direkte fra dåsen.

Servicen

Nu fik jeg da også teaset lidt, at vi havde det sjovt med tjeneren, lidt længere oppe.

Og både den mandlige og kvindelige tjener var super søde og friske.

Da vi ankom, sagde vi, at vi havde bestilt bord; han spurgte så, om det var til Anne, hvorefter jeg svarede, nej, til Rasmus.

Da vi så gik mod bordet, vendte han sig mod kvinden i vores selskab og spurgte, om hun var Rasmus, som lidt sjov.

Han holdt den hyggelige tone gennem hele måltidet, og vi stak lidt til hinanden, når vi bestilte eller havde anden kontakt med personalet.

Jeg nævnte i min anmeldelse af sovsen, hvordan der blev taget lidt pis på det hele, da jeg ikke tror, han fik et svar fra køkkenet.

Alt i alt var det en rigtig god service, og det er helt klart værd at svinge forbi Nyhavnskroen, både for at få tarteletter, stegt flæsk, hyggelige omgivelser og en god aften i godt selskab.

Om det så er en turistfælde, må du selv vurdere, men vi hyggede os i fælden og legede turister for en aften.

Og anmeldelsen her er så postkortet, vi kan sende hjem til familien.

Hvad mener du?

Har du besøgt Nyhavnskroen, og har du en holdning til deres stegte flæsk?
Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *