Indholdsfortegnelse
Stegt flæsk hos Restaurant Karla
Det kan godt være det “bare var en helt almindelig mandag i lille Danmark.
Men dagen forinden, havde de Danske håndboldherrer vundet VM guld for 3. gang i træk.
Vi var forbi Rådhuspladsen i København, og hujede lidt, inden vi bevægede os lidt ned af gaden, hvor vi havde sat Restaurant Karla i stævne, for at prøve deres stegte flæsk.
Restaurant Karla ligger ikke mange stenkast fra Rio Bravo, som jo er kendt for at have stegt flæsk, på alle tider af døgnet, back in the day.
Vi kender jo fra Frederiksberg, fx. på Bar 23 eller Hansens Gamle Familiehave, at man ofte møder noget af det samme, i de samme områder.
Men vi var generelt rigtigt godt tilfredse, og Restaurant Karla fortjener en plads, i toppen af hitlisten.
Restaurant Karla er en hyggelig lille restaurant, med sød betjening og en hyggelig atmosfære, der indbyder til en god stemning.
Vi bestilte ad libitum ved vores besøg, for vi skulle da ikke gå sultne i seng.
Men deres portioner er velvoksne, og er man ikke mestre spiser som os, så kan de fleste godt klare sig med en almindelig portion.
Læs med i anmeldelsen herunder, så du kan beslutte, om ikke Restaurant Karla, er et besøg værd.
Samlet Vurdering
Priser
Kr. 238
Prisen er for Stegt Flæsk Ad Libitum
Kr. 198
Prisen er for en portion Stegt Flæsk
Flæsken
Vi kender jo fx. fra Guldkroen da den stadig var åben, at det kan løbe en ned i halsen med fedt, når det ikke er lavet ordentligt.
Det var slet ikke tilfældet her.
Men kødet var mødt, meget smagfuldt, og som nævnt, rimeligt tykke skiver.
Samtlige skiver kom med meget sprøde svær, og sværene mindede faktisk om flæskesvær, som man ville købe hos en slagter, sprøde, med en blød fedtkant.
Det eneste der trækker en lille smule ned på kødet, er at enkelte stykker kom med nogle brændte kanter, hvor de var så brændte, de faktisk var forkullede.
Men det var meget tydeligt, og kun meget få stykker, så man kunne styre uden om det.
Kartoflerne
Kartoflerne hos Restaurant Karla var også rigtig lækre.
De kom med skræl på, der holder på den gode smag.
Og kartoflerne var ret smagfulde.
Der var et par enkelte kartofler, der var lidt vandede, så hvis de var kogt et halvt til et helt minut mindre, så havde de været helt i top.
Sovsen
Så den toppede persille gav mest af alt bare noget ekstra tekstur.
Sovsen var ligeledes dejligt tyk, og havde ikke nogen følelse af, at det bare var opbagt fløde.
Ligeledes kom sovsen med en smule muskatnød, der gav lidt ekstra kant til den.
Tilbehøret
Rødbederne hos Restaurant Karla, havde desværre en meget stærk smag af eddike, første gang vi var der.
De havde en god struktur og konsistens, og ogs en rigtig god sødme.
Desserten

Chokolade Fondant

Pandekager med is

Brie

Friturestegt camenber

Gammeldaws Æblekage
Som jeg nævnte i starten, så var vi jo forbi rådhuspladsen, for at hylde de Danske håndboldherrer, inden vi satte os til bords.
Så snakken gik hurtigt på rådhuspandekager.
Vi kunne derfor ikke slutte aftenen uden pandekager, når nu vi ikke var blevet inviteret med på rådhuset.
Nogle siger, det jo kun er for dem der har lavet en stor sportspræstation.
Så det må blive i vores næste liv.
Ud over pandekagerne, så blev der også smagt på chokolade fondant, der også var god, men virkelig flydende indeni.
Servicen
Servicen hod Restaurant Karla kan vi heller ikke sætte mange fingre på.
Både den mandlige og kvindelige tjener var søde og hjælpsomme.
De var opmærksomme på, om vi havde rigeligt med mad, og var gode til selv at tage initiativ til at få sat lidt ekstra over, da vi skulle have fyldt op af maden.
Hvad mener du?
Har du besøgt Restaurant Karla, og har du en holdning til deres stegte flæsk?
Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?