Serveringen på Sankt Peder

Stegt Flæsk på Sankt Peder

Sankt Peder

148 DKK
4.75

Flæsk

4.5/5

Kartofler

5.0/5

Sovs

5.0/5

Tilbehør

4.5/5

Fordele

  • Sovsen var unik og smagte virkelig godt
  • Meget smagfulde kartofler
  • Meget konsistent flæsk

Ulemper

  • Enkelte stykker flæsk var ret tørre
  • Der var en del, lidt tør persille på toppen
  • Enkelte kartofler var lidt vandede

Stegt flæsk på Sankt Peder

Vi har i dagens anledning, bevæget os en et smut til Hellerup, for at spise stegt flæsk.

For vi skulle besøge Restaurant og Værtshus Sankt Peder i Hellerup.

Sankt Peder er et lille vandingshul, på en sidegade til strandvejen.

Mange har måske været forbi og fået en kold fadøl på en varm sommerdag, jeg nævner ingen navne, jeg siger blot, at jeg har arbejdet i Hellerup tidligere.

Men det på trods, har vi aldrig spist hos Sankt Peder, så det skulle vi selvfølgelig rette op på.

Som rigtig mange andre steder, så er Stegt flæsk, noget man kun kan købe, en dag om ugen.

Hos Sankt Peder, er det en mandags ting.

Vi fandt faktisk aldrig ud af, om man fik ad libitum for de 148 kr. det kostede, at spise stegt flæsk hos dem, men der var også rigeligt, selvom sovsen blev fyldt op undervejs.

Vi kunne dog høre fra de andre borde, at de også var sovse hungrende, så tjeneren måtte lige tage en runde, med sovs til alle.

Besøg Restaurant og Værtshus Sankt Peder her

Men lad os endelig dykke ned i maden, du har måske set af anmeldelsen, at vi var ret tilfredse med måltidet.

Samlet Vurdering

4.75/5

Priser

Kr. 148

Prisen er for en portion Stegt Flæsk

Flæsken

Flæsken på Sankt Peder
Flæsken:
4.5/5

Hovedpersonen i måltidet, var som altid, flæsken.

Og vi var på overordnet basis, ikke skuffede over, hvad vi fik serveret.

Vi talte dog om kødet, og havde haft lidt forskellige oplevelser.

Mens kødet var saftigt, blødt og sprødt, så var der enkelte stykker imellem, der var ret tørre.

Men overordnet, så var det utroligt smagfuld flæsk.

Nogle af stykkerne var så møre, at vi snakkede om, hvorvidt de havde taget et bad i en sous vide inden, men da konsistens og saftighed var forskellig mellem stykkerne, blev vi hurtigt enige om, at det ikke var tilfældet.

Ofte er det jo flæsket man skal køre efter, og her kan I sagtens sætte jer bag rattet, og cruise ud mod horisonten på strandvejen, og tage en lille afstikker, til Sankt Peder.

Kartoflerne

Kartoflerne:
5/5

Vi har altid lidt en diskussion om, hvordan kartoflerne helst skal serveres, med skræl, uden skræl, størrelse og så videre.

Som du kan se af billedet, så kom de små kartofler med skræl på, hvilket jo holder på smagen og saften, og så er de lette og pille, for dem der foretrækker det.

Der var et par enkelte af kartoflerne, der var blevet en smule vandede, men overall, så var der en rigtig god konsistens i kartoflerne, og de eksploderer af smag i munden.

Og så var de den perfekte type tilbehør, til sovsen, der blev serveret.

Kartoflerne hos Sankt Peder

Sovsen

Sovsen på Sankt Peder
Sovsen:
5/5

Den næste hovedperson på scenen i dag, er ingen ringere, end persillesovsen.

Da vi satte os til bords for at spise, og bestilte vores mad, udbrød tjeneren, uhh det skal i glæde jer til, vi har den bedste persillesovs i kommer til at smage.

Og den første tanke, er måske den samme som din, “Hvorfor er den grøn?” Hvilket måske er et dumt spørgsmål, når den laves med persille. Men som regel er den hvid, og blot blandet med hakket persille.

Men hos Sankt peder blender de også persille i, for at få smagen helt ned i sovsen.

Da vi smagte på sovsen, kiggede vi på hinanden, og undrede os lidt over, at sovsen smagte af tarteletter, ja tarteletter.

Vi spurgte den søde tjener ind til, hvordan det kunne være, og det er fordi de laver deres sovs på en kyllingefond, frem for den traditionelle mælkebase.

Og jeg må indrømme, tjeneren tog ikke fejl, da hun sagde det var den bedste persillesovs vi ville smage.

Om det var det nye take på det, eller om den bare var helt fantastisk, må du selv vurdere.

Tilbehøret

Tilbehøret:
4.5/5

Lad os endelig også vende tilbehøret, selvom det, som altid, er udeladt af den endelige anmeldelse.

Måltidet kom med en lille skål med hjemmesyltede rødbeder.

Vi skulle lige have bekræftet at de var hjemmesyltede, da den oprindelige indskydelse var fra et glas, da smagen lå utroligt tæt på Beauvais rødbeder.

Men tjeneren forsikrede os om, at de var hjemmesyltede.

Beauvais er for resten mit foretrukne købe mærke, for syltede rødbeder, så når den sammenligning kommer op, så er det bestemt ment, som et stort kompliment.

Tilbehøret hos Sankt Peder

Servicen

Sidst men ikke mindst, så kan vi ikke komme udenom, lige at vende serveringen på Sankt Peder.

Her var vi utroligt tilfredse med vores oplevelse.

Den kvindelige tjener var meget opmærksom, og var ofte forbi vores bord, selvom vi sad i den yderste ende af restauranten.

Hun var meget snaksagelig, og nød oprigtigt at tale om maden, som strålede ud af hende, hun også, rigtig godt kunne lide.

Vi forlod stedet, efter at have indtaget en lækker dessert, og nydt at komme ud og blive luftet, mætte og klar på en lang nats søvn, efter at have spist, lidt for meget, som man jo gør, når der kommer stegt flæsk på bordet.

Hvad mener du?

Har du besøgt Sankt Peder? og har du en holdning til deres stegte flæsk?

Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.

Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?

Læs alle vores anmeldelser her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *