Søg

Stegt flæsk hos Teglkroen

Indholdsfortegnelse

Hvis du tidligere har fulgt med, i vores ture, for at spise stegt flæsk, så skal du spidse ører i dag, for vi har nemlig (igen), været forbi Teglkroen, der ikke ligger langt fra Nørreport Station i København.

Teglkroen er en gammel restaurant i København (Fra 1939), hvor man kan mærke den gode og hyggelige stemning, fra det øjeblik, man sætter fødderne, inden for dørtærsklen.

Men inden vi går til makronerne, og går i detaljer med måltidet, så er der lige et par bemærkninger der skal laves.

For hvis du besøger teglkroen, eller kigger på deres hjemmeside, så vil du ikke finde Stegt Flæsk på menukortet.

Hvad er Teglkroen

Teglkroen er en frokost restaurant, der kun har begrænsede åbningstider.

Faktisk kan du kun besøge stedet tirsdag til lørdag, fra 12 – 16.

Her kan du bl.a. sætte tænderne i klassiske Danske retter.

Men som nævnt, så er Stegt Flæsk, faktisk ikke på menukortet til daglig.

Hvordan kan jeg få Stegt Flæsk på Teglkroen?

Men derfor skal du ikke frygte.

For i ny og næ, så dukker der deals op, hvor du kan købe stegt flæsk hos dem.

Det gør også, at prisen der er opgivet, måske er lidt fiktiv.

Normalprisen er sat til 225, men deals vil ofte findes, til omkring 125 – 130 kr.

I den deal vi havde købt, fik vi både stegt flæsk ad libitum plus jordbær med fløde til dessert, for 129 kr.

Vi havde købt dealen hos Spotdeal, men det skifter lidt rundt i ny og næ.

Men uden yderligere bemærkninger, så syntes jeg, vi skal dykke ned i måltidet.

Teglkroen 225
4
  • Flæsk
    (4)
  • Kartofler
    (4)
  • Sovs
    (4)
  • Tilbehør
    (4)

Sammenfatning

Normalt serveres der smørrebrød i denne traditionelle frokost restaurant, men ved specielle lejligheder kan du få Stegt flæsk med persillesovs.

Brugeranmeldelse
  • Flæsk
    Afsendelse
  • Kartofler
    Afsendelse
  • Sovs
    Afsendelse
  • Tilbehør
    Afsendelse

Fordele

  • Perfekt kogte kartofler
  • God variation af flæsk
  • Overordnet god smag

Ulemper

  • Sovsen manglede lidt salt
  • Kødet var lidt for gennemstegt
  • Lidt for meget fløde i sovsen

Samlet Vurdering

4.00/5

Priser

225 DKK

Prisen er for Stegt flæsk ad libitum

Flæsken

Flæsken:
4/5

Som tidligere nævnt, så har vi været på Teglkroen, for at spise stegt flæsk flere gange.

Og det er uden tvivl noget af det bedste flæsk, vi har fået rundt omkring.

Med det sagt, så er oplevelsen ikke altid lige konsekvent.

Det betyder, at vi denne gang, syntes at kødet var lidt til den lidt tørre side, og måske skulle være taget ud af ovnen, 5 minutter før.

Dog har vi før oplevet, at det var helt spot on!

Heldigvis, så er folk jo forskellige, og der var noget til enhver smag, uanset om man er til de tykke eller tynde skiver.

Selvom kødet denne gang ikke var 100%, så ved vi hvad de kan hos Teglkroen, samt at de andre dele af måltidet, opvejede det.

Og som de gode kunder vi var, så fik vi en opfyldning af kød, da det smagte rigtig dejligt.

Kartoflerne

Kartoflerne:
4/5

Hvis du har fulgt med, så ved du også, at vi har stærke holdninger til, hvor vigtig en del af måltidet, kartoflerne er.

Og her havde de ramt hovedet på sømmet.

Kartoflerne kom med skræl på, så man selv kunne vælge, om de skulle spises direkte fra skålen, eller om man ville pille dem.

Det bevarer den gode smag, som gør oplevelsen noget bedre.

Alle kartoflerne var kogt meget konsistent, og der var ingen bløde eller hårde kartofler imellem, det var en god oplevelse, i hver en bid.

Vi fik ligeledes fyldt op på kartofler, under måltidet.

Sovsen

Sovsen:
4/5

Den næstvigtigste ting på menuen, er vel næsten sovsen.

Det er jo her du dypper både køddet og kartoflerne, så den skal bare spille.

Ligesom med flæsken, så har vi oplevet, at oplevelsen ikke er hel konsistent fra gang til gang.

Sovsen kunne godt have brugt lidt mere salt, selvom det selvfølgelig er let at fixe ved bordet.

Sidst vi var på besøg, oplevede vi dog, at der var for meget salt i sovsen.

Vi foretrækker dog, mindre salt, over mere.

Sovsen smagte dejligt, og havde en god mængde persille, der havde tilført en rigtig god smag til måltidet.

Der blev selvfølgelig fyldt op af sovs, da vi jo skulle have til det ekstra sovs og kartofler.

Og vi blev utroligt mætte af måltidet.

Tilbehøret

Tilbehøret
4/5

Som altid, så skal vi selvfølgelig også vende tilbehøret, der følger med, når der skal stegt flæsk på bordet.

Til vores måltid, kom der en meget voksen portion rødbeder i tern til.

Vi er flere der elsker rødbeder, så der blev lavet et rigtig godt indhug i skålen.

Vi har før diskuteret, om det måske er en Jyde-ting at få rødbeder til stegt flæsk, da gruppens Københavnere, syntes det er lidt underligt.

Rødbederne smagte dog dejligt, og gav en dejlig kontrast, til den tykke sovs og det tunge kød.

Dessert

Dessert er ikke et fast indslag, når vi er ude og spise stegt flæsk.

Hvis du har læst vores anmeldelse fra Ganløse Kro, ved du vi godt kan lide dessert, men ikke altid får det, som vi gerne vil have det.

I dette tilfælde, som vi før har nævnt, så var jordbær med fløde, en del af den deal vi havde købt.

Og er du gal, der var meget smag i de jordbær.

Og selvom desserten ikke indgår i anmeldelsen, og selvom den ikke er en del af den faste menu, så var det en fantastisk måde, at afslutte måltidet på.

Det var tydeligt, at jordbærene var friske, de var proppet med smag, og så kom de, med den tykkeste fløde, man kan købe for penge.

Servicen

Til sidst, så skal vi jo lige forbi servicen på Teglkroen.

Stedet er, så vidt vi ved, drevet af et ægtepar, med manden i køkkenet, og konen i restauranten.

Og det kan man virkelig mærke, det er simpelthen så hyggeligt, og man føler sig velkommen med det samme.

Selv når restauranten er fuld, så føler man, at betjeningen er opmærksom, og man bliver opvartet, og får fyldt hurtigt op af sin mad.

Man føler sig mere som en gæst, en del af familien, end en kunde, når man besøger Teglkroen.

Hvad mener du?

Har du besøgt Teglkroen, og har du en holdning til deres stegte flæsk?
Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *