Indholdsfortegnelse
Stegt flæsk hos Toldbod Bodega
Med blæstens hærgen udenfor, så søgte vi selvfølgelig i et af Københavns klassiske vandhuller.
Denne gang stod den på et besøg hos Toldbod Bodega, hvor vi skulle prøve at sætte tænderne i deres stegte flæsk.
Toldbod Bodega ligger på Esplanaden og er ikke til at overse, når du først ankommer dertil.
Indenfor var der god stemning, hvide borde og billeder på væggene, i en mængde så man knap kan se væggene.
Læs med herunder, imens jeg gennemgår den stegte flæsk, næsten bid for bid.

Samlet Vurdering
Priser
Kr. 168
Prisen er for en portion Stegt Flæsk
Flæsken
Som altid, så starter vi med kødet, som selvfølgelig er hovedpersonen i vores måltid med stegt flæsk.
Og flæsken hos Toldbod Bodega var rigtig god.
Kødet kom med sprøde svær og var generelt ret mørt.
Dog var der ikke så meget uniformitet i kødet, så der var både stykker der var til den lidt tørre side, mens andre stykker var saftige og møre.
Det samme med tykkelsen på kødet, den varierede også en del, hvilket gør, at kødet ikke er så ensartet.
Men der var en rig smag og bid i de fleste stykker, og sværene var sprøde hele vejen igennem.
I forhold til portionsstørrelsen, så kunne den godt have været en smule større, da det ikke var ad libitum.
Vi spiste op, men havde det været en anden gruppe af gæster jeg havde med, så ville der ikke have været nok kød.
Serveringen på fad er generelt en rigtig dårlig idé når det ikke er ad libitum, da det er svært at kontrollere hvor meget de forskellige spiser, især når der i forvejen er en lidt lille portion.
Kartoflerne
Kartoflerne var også super gode.
De var meget smagfulde og saftige.
Der var en enkelt kartoffel i mellem der var en smule vandet, men det var en enlig svale.
Når vi får kartofler med skræl på, så diskuterer vi altid om det er at foretrække.
Personligt elsker jeg kartofler med skræl, mens de andre der var med, altid starter med at pille deres kartofler, inden de sætter tænderne i resten af måltidet.
Sovsen
Sovsen hos Toldbod Bodega er jeg lidt splittet omkring.
For selve smagen af sovsen var god, og kom med et hint af muskatnød.
Dog var der rigtig meget fløde i sovsen, hvilket gjorde den tyk, og meget tung.
Men der var som vi har set en del steder, lagt persille på toppen, så den ikke har kunne koge med i tilberedelsen af sovsen.
Det gør at man ikke kan smage persillen i sovsen.
Og størrelsen på persillebladene gjorde, at det føltes lidt som at spise et salatblad, når man tog noget af det i munden.
Bladene var så store, de faldt af, når man forsøgte at skrabe det op på de resterende dele af måltidet.
Tilbehøret
Som tilbehør til måltidet, kom en velvoksen portion af hjemmesyltede rødbeder.
Her hører man bestemt ingen brok fra mig, jeg elsker rødbeder, og de andre i selskabet vil ikke spise dem, så flere rødbeder til mig.
Rødbederne havde både en god smag og en god konsistens.
De gav et dejligt pust til resten af retten.
Desserten
Hos Toldbod Bodega har de 3 af dagens desserter, som man kan få at vide fra tjeneren.
I dag var der en gammeldags æblekage, en nøddekage og pandekager med is.
Vi tøvede ikke længe og bestilte en gammeldags æblekage hver, for hvem kan sige nej til det?
Det vil dog være at strække det, og kalde det for en gammeldags æblekage i min optik.
Jeg ville nok nærmere kalde det syltede æbleskiver med lidt flødeskum, rasp og en klat syltetøj.
Alle stykkerne af æble var stadig helt intakte, og kun lidt bløde, så de mindede mere om frugter man kan købe på dåse, end en æblekage.
Jeg ville ihvertfald ikke vælge æblekage her igen, da det ikke var det vi fik i min optik.

Servicen
Servicen hos Toldbod Bodega var generelt rigtig fin.
De to tjenere var søde og venlige.
Vi fik vores mad hurtigt, og de var gode til at komme ned og holde øje med om vi skulle have mere sovs, dessert osv.
Dog virkede begge tjenere ret forvirrede, og havde ikke helt opdelt, hvem der tog hvilke borde.
De var forvirrede over hvem de kom med mad til, altså hvilket bord.
Vi blev også spurgt om vi fx. ønskede at bestille dessert flere gange.
Hvad mener du?
Har du besøgt Toldbod Bodega, og har du en holdning til deres stegte flæsk?
Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Der er rigtig mange forskellige om meninger om stegt flæsk, måske din er anderledes?